Quote (toofast)
хто знає де можна відшліфувати клапани головки блока циліндрів для більшої продуктивності двигуна і чим це роблять, і чи можна це зробити самому?і ще питання: де нормально можна шліфанути циліндри?
кароч цю вю штукенцію робив цими днями на свому вольво. на клапанах нагар 3-4мм! робити самому можна. як я робив: взяв дрельку засунув туда клапан і на низьких оборотах головкою клапана да наждачки 100-тки прижимав, потім коли вже будо сіре до 240-ківки. Але спочатку весь нагар зрізав грубим ножом. потім шийку клапана на оборотах дрельки наждачкою обпилював. Получилось нормально. Притирання клапанів робив тоже дрелькою. запихаємо клапан в головку циліндрів і з другої сторони запихаємо на клапан шланга кусокпотім в шланг шпильку, а шпильку(не на волосся а болт такий
) вже в дрельку засовува.
на невеликих оборотах притирав кожен клапан то в одну, то в другу сторону. всього притирав 3 дні клапани по разу кожен (3 рази вийшло кожен клапан).
після притирки ставимо клапани в головку циліндрів вверх, сильно притискаємо клапани і наливаємо солярки (навіть якшо мотор бензиновий, бо соляра густіша) і чекаємо, дивимось чи клапани пропускають соляру і які (впускні чи випускні), якшо пропускають, то притираємо ше раз. в кінці в мене 3 клапани коли наливав солярку починали пропускати по трохи десь за 10 хвилин, інші не пропускали, то я більше не притирав.
виробітка циліндів була 1-2 мм, то я лишив як є, дуже багато роботи з тим. сьогодні всьо зібрав, заводив - більш менш, залив деякі місьця герметіком, і чекаю до завтра коли застигне.
------
якшо є питання, шось не зрозуміло кажіть, можу намалювати малюнки.
і ще.. до мопеда шліфував циліндр сам - не раджу. багато роботи і ефективність не та))
а яка виробітка циліндір і на циліндрах є нагар чи шо там? може там росточку треба а не шліфовку? шліфують колінчатий вал а росточують циліндри.